Είμαι 45 ετών. Ο κόσμος μου είναι σύζυγος και δύο παιδιά ηλικίας 22 και 15 ετών. Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου έγινε πραγματικά νοικοκυρά με όλες αυτές τις συνέπειες. Η μεγαλύτερη κόρη πήγε για σχολείο, ο κατώτερος ήταν 9 μηνών. Όταν γεννάτε ένα δεύτερο παιδί στα 29 έχετε ήδη συγκεκριμένη εμπειρία. Και αυτή η εμπειρία συνεπάγεται δυσπιστία σε όλους τους κυβερνητικούς προσχολικούς σταθμούς.

Αποφασίσαμε λοιπόν να αναθρέψουμε τον νεαρό μας στο σπίτι. Ήμουν πλήρης απασχολούμενος πριν από ένα δεύτερο παιδί. Τότε είχα προβλήματα υπερβολικού βάρους, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρά και τα κατάφερα εύκολα. Περισσότερο με ταλαιπωρούσε το ροχαλητό και η άπνοια ύπνου που με βασάνιζε λόγω των περιττών κιλών μου, όμως σε εκείνη τη φάση απλά αποφάσισα να το αγνοήσω και να μην αναζητήσω κάποια θεραπεία.

Το Λεπτό Σχήμα  Επιλογή

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εγκυμοσύνης παρακολούθησα το βάρος μου. Το ίδιο έκανε και ο γιατρός μου που επισκέφτηκα μία φορά σε δύο εβδομάδες. Επιτράπηκε να προστεθούν 200 g (~ 7 ουγκιές) σε 2 εβδομάδες κατά τους πρώτους 3 μήνες, 300 g (~ 10,5 ουγκιές) σε 2 εβδομάδες κατά τους δεύτερους 3 μήνες και κατά το τρίτο 3 μήνες όχι περισσότερο από 350-400 g (~ 12-14oz ) σε 2 εβδομάδες. Ακολούθησα αυτό το πρόγραμμα. Κάθε φορά πριν από την επίσκεψη σε γιατρό, είχα «ελαφριά μέρα». Αυτό σημαίνει 1 κιλό (~ 2,3 λίβρες) μήλων ή 1,5 1 λίτρο (~ 2,6 πίντες) μη γλυκού γιαουρτιού. Συνολικά, πρόσθεσα 7 κιλά (~ 15,4 λίβρες).

Μετά Τη Γέννηση Δεύτερου Παιδιού, Το Βάρος Διπλασιάστηκε

Ήμουν μόνος όλη τη μέρα γιατί ο άντρας κέρδιζε χρήματα. Σε αυτήν την περίοδο δεν υπήρχε καθόλου υπέρβαρο το αντίθετο. Ο θηλασμός απέτρεψε επίσης το υπερβολικό βάρος. Δεν έκανα δίαιτα όλες οι θερμίδες πήγαν με γάλα. Ο θηλασμός διήρκεσε 1 έτος και 4 μήνες. Το βάρος μου ήταν 56 κιλά (123,5 λίβρες) με ύψος 1 εκατοστό 63 εκατοστά (5 ‘5 “). Ήμουν ικανοποιημένος με αυτό.

Αλλά μετά το θηλασμό άρχισαν προβλήματα. Όλοι από την οικογένειά μου είχαν το δικό τους γεύμα. Ο σύζυγος είχε τη δική του, η μεγαλύτερη κόρη είχε τη δική της και το μωρό είχε διαφορετικό φαγητό. Πέρασα πολύ χρόνο στην κουζίνα. Έτσι λίγο-πολύ άρχισε να φαίνεται υπέρβαρο. Και δυστυχώς το βάρος μου μετά από 5-6 χρόνια έγινε 75 κιλά. Αυτό ήταν πολύ καταθλιπτικό. 

Μετά το χειμώνα δεν μπορούσα να φορέσω καλοκαιρινό φόρεμα. Προσπάθησα να απαλλαγώ από το υπερβολικό βάρος αλλά με την πάροδο του χρόνου, όπως στο τρομακτικό παραμύθι, επέστρεψε ξανά. Ήταν ένας αποκλειστικός κύκλος. Τι να κάνω; Δεν πίστευα σε θαυματουργές θεραπείες που προσέφεραν εξάλειψη του υπερβολικού βάρους χωρίς κουραστική δίαιτα. Ένας από τους φίλους μου μου είπε για το πώς δοκίμασε μια ευρεία διαφημιστική θεραπεία απώλειας βάρους. Μετά από 2 μήνες έχασε 5-6 κιλά (~ 11-13 κιλά). Αλλά όταν τελείωσε, το βάρος ήταν πίσω και ακόμη μεγαλύτερο από πριν.

Αυτό Σημαίνει Ότι Όλα Είναι Στη Διατροφή

Εδώ χρειάζεται ισορροπημένη διατροφή και όχι κατά τη διάρκεια 2-3 εβδομάδων αλλά για πολύ περισσότερο χρόνο. Το υπερβολικό βάρος προκάλεσε προβλήματα υγείας. Έχω υποφέρει από μικρή αναπνοή εάν πήγα λίγο πιο γρήγορα. Ήταν δύσκολο να πάω στον επάνω όροφο. Είχα μια διαρκή αίσθηση δυσφορίας. Όταν είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη αυτό ήταν απαίσιο.

Μόλις είδα μια εκπομπή στο κανάλι Discovery. Αυτή ήταν η σειρά “Dr. G”. Μου αρέσουν οι ιατρικές τηλεοπτικές εκπομπές. Και σε όλες αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές, οι ειδικοί λένε για τις άσχημες επιπτώσεις του υπέρβαρου. Αυτά είναι χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, κίνδυνος υψηλής αρτηριακής πίεσης και υπερβολική αύξηση της καρδιάς.

Μια καρδιά με καλή υγεία έχει βάρος περίπου 400g (14 oz), αλλά η καρδιά των ατόμων που πάσχουν από υπέρβαρο είναι περίπου 1kg (~ 2lb). Ο ιστός της καρδιάς δεν γίνεται τόσο ελαστικός σε αυτήν την περίπτωση και μια καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αρκετή ποσότητα αίματος. Φρικτός! Στο πρόγραμμα ο Δρ G εξέτασε τους λόγους θανάτου των ασθενών. Υπήρχαν πολλοί θάνατοι που προκαλούν υπερβολική αύξηση της καρδιάς. Ο Δρ G είπε ότι δεν είδε ποτέ παχύσαρκα άτομα που ζούσαν μέχρι τα παλιά.

Μετά από όλες αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές και βλέποντας τον προβληματισμό μου στον καθρέφτη, αποφάσισα σταθερά – θέλω να ζήσω πολύ και να είμαι λεπτός.

Διάβασα πολλά άρθρα σχετικά με το θέμα. Κατάλαβα ότι πρέπει να επιλέξω ισορροπημένο μενού. Χρειάζομαι ένα μενού που δεν θα αισθανόμουν κουραστική αγκαλιά και μενού με μικρή ποσότητα θερμίδων. Κατάλαβα ότι αυτός ο τρόπος διατροφής δεν θα διαρκέσει 3-4 εβδομάδες αλλά θα έχει διάρκεια ζωής. Αυτό πρέπει λοιπόν να είναι το μενού της εντελώς φυσιολογικής ζωής.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται όταν τα κύτταρα στον προστάτη αρχίζουν να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και να σχηματίζουν όγκους. Στη συνέχεια, τα καρκινικά κύτταρα εισβάλλουν σε κοντινές περιοχές του προστάτη και αρχίζουν να εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματος μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και του λεμφικού συστήματος.

Επέλεξα Τη Δίαιτα Χαμηλών Υδατανθράκων Για Τον Εαυτό Μου

Με αυτήν τη δίαιτα δεν υπάρχει αίσθημα δυσφορίας και το στομάχι σας δεν κουδουνίζει την πείνα. Χρειάζεται απλώς να ετοιμάσετε ένα επίδομα τροφής για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Σε αυτή τη δίαιτα πρέπει να εξαλείψετε όλα τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Αυτά είναι: ψωμί, μακαρόνια, γλυκά, μπισκότα, κέικ, ζάχαρη και άλλα τρόφιμα με ζάχαρη.

Πρέπει να υποθέσετε σημεία για τρόφιμα. Τα σημεία λένε πόσους υδατάνθρακες υπάρχουν σε αυτό ή σε αυτό το τρόφιμο. Πόντοι που θα βρείτε εύκολα στη συσκευασία του προϊόντος. Για παράδειγμα:

Από την άλλη πλευρά:

Οι πόντοι που λαμβάνετε με το γεύμα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 40 την ημέρα. Εάν λάβετε λιγότερους από 40 πόντους, χάνετε βάρος περισσότερο από 40, προσθέτετε βάρος. Κάντε το πρόγραμμά σας για μια εβδομάδα και ακολουθήστε το. Μπορείτε να χάσετε 16 κιλά (~ 35,5 λίβρες) του βάρους σας σε 4 μήνες. Είναι αλήθεια! Δεν είναι υπέροχο!

Επιλέξτε Τρόφιμα Με Χαμηλή Περιεκτικότητα Σε Λιπαρά

Είναι καλύτερα να αρνηθείτε το καπνιστό λουκάνικο. Συμφωνώ ότι δεν είναι εύκολο να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο διατροφής, αλλά πιστεύετε ότι είναι πραγματικός. Θα ήθελα να σας προσφέρω μερικές συμβουλές.

  1. Μην προετοιμάζετε ένα γεύμα όταν είστε πεινασμένοι. Πρώτα απ ‘όλα φάτε κάτι ελαφρύ πάρτε ένα καπάκι τσαγιού. Μετά από αυτό είστε έτοιμοι για δουλειά.
  2. Φάτε μόνο εάν είστε πεινασμένοι. Μην πάρετε τροχοπέδιλα στο μεταξύ.
  3. Φάτε προσεκτικά και αργά. Μην διαβάζετε κατά τη διάρκεια του φαγητού. Μπορεί να χάσετε μια στιγμή κορεσμού.
  4. Μην τρώτε φαγητό μετά τα παιδιά σας.
  5. Οι διακοπές είναι σκληρή δοκιμή όταν αποφασίσατε να χάσετε το βάρος σας. Όταν σας προσκαλούμε μην τρώτε πιάτα αλλά δοκιμάστε. Την επόμενη μέρα είναι ένα υπόλοιπο – παρακαλώ ελάχιστο φαγητό.

Μπορείτε Να Πολεμήσετε Επιτυχώς Με Την Πείνα Ψυχολογικά Επίσης

  1. Φορέστε ένα μαγιό και κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Υπέροχο αποτέλεσμα!
  2. Να είστε απασχολημένοι με κάτι που σας αρέσει να κάνετε.
  3. Κοιτάξτε κορυφαία μοντέλα στην τηλεόραση.
  4. Δοκιμάστε παλιό παντελόνι …

και ούτω καθεξής.

Έτσι, αυτές είναι όλες οι συμβουλές μου. Ελπίζω να είναι χρήσιμα. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε και πρέπει να νικήσετε το υπερβολικό βάρος.