Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Η Ανδρική Υπογονιμότητα, Ο Καρκίνος Του Προστάτη Και Το Titan Gel Gold

Η Ανδρική Υπογονιμότητα, Ο Καρκίνος Του Προστάτη Και Το Titan Gel Gold

Η ανδρική υπογονιμότητα, η στυτική δυσλειτουργία (χρήση Titan Gel Gold) ο καρκίνος του προστάτη και η ριζική προστατεκτομή.

Η ανδρική υπογονιμότητα συνήθως προκύπτει από προβλήματα με τους όρχεις ή τον προστάτη. Προβλήματα με αυτά τα όργανα μπορεί να αναγκάσουν τον άνδρα να παράγει είτε πολύ λίγα σπερματοζωάρια είτε καθόλου βιώσιμο σπέρμα.

Οι αιτίες αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι σωματικές (όπως τραυματισμός, μόλυνση, ασθένεια) ή περιβαλλοντικές (όπως υπερβολική ζέστη). Μπορεί επίσης να προκληθεί από επιλογές τρόπου ζωής που επηρεάζουν τη γονιμότητα, όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα που κοιμούνται στην κρεβατοκάμαρά τους έχουν καλύτερη συσχέτιση μεταξύ κρεβατιού και ύπνου από αυτούς που κοιμούνται σε άλλα δωμάτια. Αυτό συμβαίνει γιατί το υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος που προορίζεται για ξεκούραση και χαλάρωση.

Το Rhino Gold Gel είναι ένα ανδρικό προϊόν βελτίωσης που υπόσχεται να αυξήσει τη σεξουαλική απόδοση και την ικανοποίηση. Είναι κατασκευασμένο από φυσικά συστατικά και έχει ελεγχθεί κλινικά για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Με τακτική χρήση, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να επιτύχουν καλύτερες στύσεις, οργασμούς μεγαλύτερης διάρκειας και βελτιωμένη λίμπιντο. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα του Rhino Gold Gel στη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης.

Η Ανδρική Υπογονιμότητα

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια ασθένεια που αναπτύσσεται όταν τα κύτταρα στον αδένα του προστάτη γίνονται ανώμαλα και αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα. Ο σκοπός αυτών των κυττάρων είναι να παράγουν υγρό που θρέφει και προστατεύει το σπέρμα. Οι αδένες του προστάτη μεγαλώνουν περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού κατά τη διάρκεια της ζωής ενός άνδρα και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Κατανόηση Της Ανδρικής Υπογονιμότητας

Η αποκάλυψη των προβλημάτων υπογονιμότητας απαιτεί την εξέταση και των δύο συμμετεχόντων με παράλληλες διαδικασίες, ώστε να τους παρέχεται ίση μεταχείριση. Αυτό μπορεί στο τέλος να αποκαλύψει πού βρίσκεται το σφάλμα. Στα προγράμματα θεραπείας της υπογονιμότητας, και οι δύο συμμετέχοντες αποτελούν ζωτικές μονάδες εξέτασης από τις οποίες θεμελιώνονται σε μεγάλο βαθμό οι παράμετροι των διαδικασιών.

Γιατί είναι ζωτικής σημασίας αυτή η διαδικασία; Μόνο επειδή οι ανδρικοί και οι γυναικείοι παράγοντες μαζί με τους κοινούς παράγοντες έχουν ίση θέση στην υπογονιμότητα.

Ας επικεντρώσουμε όμως τη συζήτησή μας στην ανδρική υπογονιμότητα.

Ο ακρογωνιαίος λίθος όλων των περιπτώσεων ανδρικής υπογονιμότητας στηρίζεται στην ολοκληρωμένη εξέταση και την αναλυτική καταγραφή του ιστορικού της πάθησης. Το τελευταίο όμως μπορεί να μην ασχολείται σιωπηρά με την υπογονιμότητα ή τη γονιμότητα και μόνο, αλλά μάλλον με τις καταστάσεις και τις ασθένειες που πιθανόν να έχουν οδηγήσει τον ανεπιθύμητο προς την υπογονιμότητα.

Ορισμένες παθήσεις της παιδικής ηλικίας, όπως η παρωτίτιδα, οι τραυματισμοί στα γεννητικά όργανα, το τραύμα των όρχεων και η έκθεση σε δυσμενές περιβάλλον μπορεί να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της πάθησης.

Η προχωρημένη εφηβεία μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη για την ανάπτυξη του συνδρόμου επινεφριδίων-γεννητικών οργάνων. Από την άλλη πλευρά, η καθυστερημένη εφηβεία μπορεί να είναι ενδεικτική του συνδρόμου Klinefelter, και τα δύο συμβάλλουν στην υπογονιμότητα που μπορεί να αναπτυχθεί αργότερα στη ζωή του άνδρα.

Θα πρέπει επίσης να συγκεντρωθούν και άλλες λεπτομέρειες για να ανακαλύψετε τι πραγματικά έχει προκαλέσει την πάθηση. Ας πούμε για παράδειγμα η έκθεση του ατόμου σε επιβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες όπως η ακτινοβολία, η υπερβολική θερμότητα και οι περιβαλλοντικές τοξίνες.

Οι καρκινοπαθείς είναι σίγουρα ένα από τα άτομα που στέκονται ως πιθανοί ασθενείς υπογονιμότητας. Όπως σημειώσαμε προηγουμένως, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα, καθώς εκθέτει τα σπερματοζωάρια σε θερμοκρασίες στις οποίες δεν ήταν συνηθισμένα. Δεδομένου ότι τα σπερματοζωάρια είναι το όχημα για να σχηματιστεί η γονιμοποίηση και δεδομένου ότι είναι πολύ ευαίσθητα στις ακραίες αλλαγές της θερμοκρασίας, μπορεί να χάσουν τη δύναμή τους και να μην εξυπηρετήσουν τις πρωταρχικές τους λειτουργίες, αφού πιθανότατα θα συναντήσουν πρόωρο θάνατο μέσα στους όρχεις.

Πρέπει επίσης να εκμαιεύεται το ιστορικό των φαρμάκων στα οποία έχει υποβληθεί στο παρελθόν ο άνδρας συμμετέχων. Ορισμένα φάρμακα όπως η σιμετιδίνη και τα αναβολικά στεροειδή είναι ισχυρά στη μείωση της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων. Άλλα μπορεί γενικά να επηρεάσουν το ίδιο το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί επίσης να θέσουν σε κίνδυνο την ανδρική υπογονιμότητα. Οι επεμβάσεις στον αυχένα της ουροδόχου κύστης, για παράδειγμα, δημιουργούν επιζήμια αποτελέσματα στην εκπομπή των σπερματοζωαρίων. Εάν το άτομο είναι διαβητικός και έχει υποβληθεί σε θεραπείες, μπορεί πιθανώς να αναπτύξει ανικανότητα ή κακή εκσπερμάτιση.

Υπάρχουν και άλλες απόψεις γιατί αναπτύσσεται η ανδρική υπογονιμότητα. Εάν υποβαλλόσασταν σε θεραπεία, καλό θα ήταν να αποκαλύψετε στο γιατρό σας όλες τις πιθανές συνδέσεις με την ανάπτυξη της κατάστασής σας.

Γονιμότητα Και Αύξηση Όγκου Σπέρματος

Ο όγκος του σπέρματος που απελευθερώνεται από έναν άνδρα κατά την εκσπερμάτιση συνδέεται στενά με τις πιθανότητες σύλληψης. Προκειμένου να γονιμοποιηθεί ένα ωάριο, απαιτείται μεγάλη ποσότητα σπέρματος, που συχνά αριθμεί εκατοντάδες εκατομμύρια. Για να επέλθει εγκυμοσύνη, ένα σπερματοζωάριο πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει αρκετά ώστε να φτάσει, και επομένως να γονιμοποιήσει, το ωάριο.

Υπό φυσικές συνθήκες, η παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων δεν αποτελεί πρόβλημα για τον μέσο άνδρα. Ένας άνδρας μπορεί να παράγει μπορεί να κατασκευάσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια σπερματοζωάρια κάθε μέρα. Ωστόσο, τα προβλήματα εμφανίζονται όταν εισάγονται εξωτερικά στοιχεία στο σώμα, όπως όταν ένας άνδρας αρχίζει να πίνει υπερβολικά ή να καπνίζει σε τακτική βάση.

Όταν ένας άνδρας αρχίζει να πίνει και να καπνίζει, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων του μειώνεται, γεγονός που μειώνει τη δυνατότητα γονιμοποίησης ενός ωαρίου.

Μια κακή ισορροπημένη διατροφή, η χρήση ναρκωτικών και η έλλειψη άσκησης μπορούν επίσης να μειώσουν τον όγκο του σπέρματος που απελευθερώνεται κατά την εκσπερμάτιση. Το ίδιο ισχύει και όταν ένας άνδρας έχει πάρα πολλές εκσπερματώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως όταν έχει πολλαπλές επαφές μέσα σε μια μέρα. Κάθε εκσπερμάτιση θα μειώσει την ποσότητα του διαθέσιμου σπέρματος που απομένει μέσα στο σώμα.

Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας μπορούν να δοκιμάσουν να αυξήσουν τον όγκο του σπέρματός τους και, κατά συνέπεια, το σπέρμα τους. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ποσότητα του σπέρματος που απελευθερώνεται από έναν άνδρα έχει άμεση σχέση με την εγκυμοσύνη της συντρόφου του.

Για να αυξηθεί αυτή η ποσότητα, μπορούν να καταναλωθούν αμινοξέα όπως η L-λυσίνη, η L-αργινίνη και η L-αλανίνη. Άλλα συμπληρώματα που αξίζει να εξετάσετε περιλαμβάνουν το τζίνσενγκ και τα φύλλα biloba. Τα προϊόντα αυτά αυξάνουν τόσο τον αριθμό των σπερματοζωαρίων όσο και τη βελτίωση της υγείας του σπέρματος, συμβάλλοντας στην καλύτερη γονιμότητα.

Οι Κύριες Αιτίες Της Ανδρικής Υπογονιμότητας

Αν και η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να αποδοθεί σε μια σειρά από παθήσεις, μπορούμε ακόμα να διαπιστώσουμε ότι ορισμένα ζητήματα είναι πιο διαδεδομένα από άλλα. Εδώ είναι μερικά από αυτά, χωρίς ιδιαίτερη σειρά:

Η Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ) Και Το Titan Gel Gold

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ένας άνδρας είναι ανίκανος για στύση. Χωρίς αυτό, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να απελευθερωθούν τα σπερματοζωάρια από το σώμα του αρσενικού. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αποδοθεί σε μια σειρά από χρόνιες ασθένειες που περιλαμβάνουν καρδιακά προβλήματα και υπέρταση. 

Το πολύ αλκοόλ στο σώμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Και για να πούμε το προφανές, η παράλυση μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ΕΔ.

Titan Gel Gold Και Στυτική Δυσλειτουργία

Σημείωση: Κυκλοφορεί στην Ελλάδα, ένα τζελ με την ονομασία Titan Gel Gold που μπορεί να βοηθήσει στο ζήτημα της ήπιας στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά και να βελτιώσει τις ερωτικές επιδόσεις ενός άντρα.

To Titan Gel Gold θεωρείται ασφαλές ως κρέμα για την αύξηση του πέους και μέχρι τώρα τα στατιστικά στοιχεία από Έλληνες χρήστες είναι εντυπωσιακά. Πωλείται χωρίς συνταγή γιατρού, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του και πολλές φορές μέσα στον χρόνο τρέχουν και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50 τοις εκατό!

Το χρησιμοποιείτε ως συμπλήρωμα, καθώς το Titan Gel Gold δεν έχει την έγκριση του ΕΟΦ, ακριβώς και όπως γίνεται με τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα άλλα συμπληρώματα διατροφής.

Η Χρήση Clenbuterol

Η ανδρική υπογονιμότητα με το Clenbuterol είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο αριθμός και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων ενός άνδρα μειώνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα.

Εμφανίζεται όταν ένας άνδρας χρησιμοποιεί κλενβουτερόλη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαγνωστεί με εξετάσεις αίματος, ανάλυση σπέρματος και απεικονιστικές μελέτες, όπως υπερηχογράφημα.

Η Απόφραξη Του Σπέρματος

Η πιθανότητα τα περάσματα που μεταφέρουν τα σπερματοζωάρια προς τον προορισμό τους να είναι μεγάλη. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε βαζεκτομή, σωματική ανωμαλία, μόλυνση ή τραυματισμό. Για να είναι ένα αρσενικό υπογόνιμο, πρέπει να είναι ικανό να μεταφέρει με επιτυχία σπερματοζωάρια προς το θηλυκό μέσω αυτών των διόδων (π.χ. vas deferens). Η φυσική γονιμοποίηση συμβαίνει όταν τίποτα δεν εμποδίζει τα σπερματοζωάρια να ρέουν στα σωστά σημεία τους.

Οι Λοιμώξεις

Μπορεί να προκύψουν από καταστάσεις που εμφανίστηκαν πρόσφατα ή από εκείνες που μπορεί να έχουν εκδηλωθεί κατά την παιδική ηλικία. Οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και στειρότητα.

Η Αποτυχία Παραγωγής Σπέρματος

Μια κατάσταση είναι επίσης γνωστή ως αζωοσπερμία. Η θερμοκρασία είναι η κύρια αιτία για την εμφάνιση αυτής της κατάστασης. Δεδομένου ότι τα σπερματοζωάρια είναι από τη φύση τους εξαιρετικά ευαίσθητα, η παραμικρή θερμότητα μπορεί να τα προκαλέσει θάνατο και ενδεχόμενη διακοπή της παραγωγής των κυττάρων.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε εδώ, ότι το Titan Gel Gold μπορεί να βοηθήσει να επιτευχθεί μια ικανοποιητική στύση του πέους, όμως το θέμα του σπέρματος είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί και να δρομολογηθεί θεραπευτικά από ειδικό ιατρό.

Μπορεί να εμφανιστούν και άλλες καταστάσεις (θα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε σε αυτές σε μελλοντικά άρθρα του Atherosclerosis-gr.org), όπως μη φυσιολογικά κύτταρα ή μειωμένες κινήσεις του σπέρματος. Οποιοδήποτε φαινόμενο που μπορεί να αυξήσει τη φυσιολογική θερμότητα του σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση των σπερματοζωαρίων. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από παρατεταμένο πυρετό, έκθεση σε υπερβολική ζέστη λόγω χημειοθεραπείας, κιρσοκήλη ή παρουσία κιρσών στους όρχεις και μη κατεβασμένους όρχεις.

Γενετικές διαταραχές και ορισμένες ορμονικές ανωμαλίες μπορεί να παρεισφρύσουν στην κανονική και υγιή παραγωγή των σπερματοζωαρίων. Τέτοια μπορεί να περιλαμβάνουν υποθυρεοειδισμό, υπερπρολακτιναιμία, υπογοναδισμό, διαταραχές των επινεφριδίων (το όργανο που είναι υπεύθυνο για την έκκριση τεστοστερόνης μια σειρά από άλλες ορμόνες) και ανωμαλία της υπόφυσης (η οποία ελέγχει την απελευθέρωση της τεστοστερόνης).

Ενώ έχουμε συζητήσει τους βιολογικούς λόγους για τη μείωση της παραγωγής των σπερματοζωαρίων (και την έλλειψή τους), πρέπει να λάβουμε υπόψη άλλες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν ανωμαλίες στους όρχεις. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν προηγούμενες ασθένειες και παθήσεις, υπερβολική χρήση φαρμάκων και έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες.

Πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να αποδοθούν σε έλλειψη σπερματοζωαρίων, έλλειψη ή φραγμένο αγγείο, απόφραξη στους εκσπερματικούς πόρους και σοβαρούς τραυματισμούς των όρχεων.

Σημαντικά Σημεία Για Τον Καρκίνο Του Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες στην Ελλάδα και είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο σε άνδρες άνω των 55 ετών. Η συχνότητα του καρκίνου του προστάτη αυξάνεται δραματικά κάθε δεκαετία μετά τα 50.

Ευτυχώς, ο καρκίνος του προστάτη τείνει να είναι βραδείας ανάπτυξης σε σύγκριση με πολλούς άλλους καρκίνους – η πλειονότητα των καρκίνων του προστάτη είτε δεν εξαπλώνεται είτε προκαλεί σημαντική βλάβη για δεκαετίες.

Οι περισσότεροι άνδρες θα επιλέξουν συμβατική θεραπεία, συχνά χειρουργική επέμβαση ή ακτινοβολία, αλλά υπάρχουν πιθανές παρενέργειες που θα αλλάξουν τη ζωή τους που πρέπει να γνωρίζουν και να συζητήσουν με τους γιατρούς τους.

  • Η χειρουργική επέμβαση, που ονομάζεται προστατεκτομή για τη χειρουργική αφαίρεση του αδένα του προστάτη, σημαίνει ανικανότητα για περίπου το 75% των ανδρών που επιλέγουν αυτό το μονοπάτι, σύμφωνα με μια μελέτη του Σεπτεμβρίου 2004 που δημοσιεύτηκε στο Journal of the National Cancer Institute. Επίσης, περίπου το 14% των ανδρών είχαν ακράτεια – δεν μπορούσαν να ελέγξουν την ουροδόχο κύστη τους – πέντε χρόνια μετά την επέμβαση.
  • Με την τυπική ακτινοθεραπεία, οι πιθανότητες ανικανότητας είναι περίπου οι ίδιες, 73%. Το ποσοστό ακράτειας ήταν πολύ χαμηλότερο, λίγο κάτω από το 5%. Υπάρχουν νέες ακτινοθεραπεία που συζητήσαμε στο νέο οδηγό Πώς να νικήσετε τον καρκίνο του προστάτη σας και έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ανεξάρτητα από το ποια συμβατική θεραπεία επιλέγει ένας άνδρας, αν δεν κάνει τίποτα άλλο, υπάρχει πιθανότητα 30% έως 40% να υποτροπιάσει ο καρκίνος του ή άλλος καρκίνος. Αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν ήταν αρκετά ισχυρό για να τον προστατεύσει από τον πρώτο καρκίνο και αν δεν κάνει τίποτα, δεν θα είναι ισχυρότερο την επόμενη φορά που θα χρειαστεί. 

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να μην πιέζετε την σεξουαλική σας ορμή με το Titan Gel Gold πέρα από τα όρια και να φροντίζετε να κάνετε τακτικές επισκέψεις στον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Πώς Καταστέλλεται Το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Επιπλέον, η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αφήνοντάς το πιο αδύναμο από ό,τι ήταν πριν λάβετε θεραπεία. Τέλος, τυχόν καρκινικά κύτταρα που επιβιώνουν από τις θεραπείες ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας ή ξεφεύγουν από το νυστέρι του χειρουργού – και μερικά το κάνουν ΠΑΝΤΑ – πρέπει να καθαριστούν από το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Ωστόσο, εκείνα τα κύτταρα που επέζησαν από την ακτινοβολία ή τη χημειοθεραπεία είναι, εξ ορισμού, τα ισχυρότερα μεταλλαγμένα κύτταρα. Τα κύτταρα που επιβιώνουν από τη χημειοθεραπεία έχουν ακόμη και το δικό τους όνομα: Ανθεκτικά σε πολλαπλά φάρμακα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι αν ένας άντρας

Έτσι, ακόμα κι αν ένας άντρας επιλέξει συμβατική θεραπεία, οι πληροφορίες και οι συμβουλές για εναλλακτικές θεραπείες στο πώς να νικήσετε τον καρκίνο του προστάτη σας είναι πολύ σημαντικές για την ανάρρωση και τη συνεχή καλή του υγεία.

5 Βήματα Για Να Νικήσετε Τον Καρκίνο Του Προστάτη

Επιλέξτε Έναν Γιατρό Προσεκτικά

Οι παραπάνω αριθμοί για την ανικανότητα και την ακράτεια είναι αρκετά τρομακτικοί. Οι κορυφαίοι χειρουργοί που εκτελούν εκατοντάδες από αυτές τις επεμβάσεις τείνουν να έχουν καλύτερους αριθμούς και θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να λαμβάνετε τα στατιστικά στοιχεία εκ των προτέρων από οποιονδήποτε γιατρό προτού τον αφήσετε να σας θεραπεύσει. 

Θυμηθείτε ότι εάν μιλάτε με έναν χειρουργό, πιθανότατα θα θέλει να χειρουργήσει. Εάν ο γιατρός σας είναι ογκολόγος ακτινοβολίας, μην εκπλαγείτε αν σπρώξει την ακτινοβολία. Ένας κλινικός ογκολόγος μπορεί να συμβουλεύσει τη χημειοθεραπεία. 

Να λαμβάνετε πάντα υπόψη την πηγή. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε πρώτα εναλλακτική θεραπεία, καθώς πραγματικά δεν σας πιέζει ο χρόνος, επιλέξτε έναν εναλλακτικό γιατρό ή επαγγελματία υγείας εξίσου προσεκτικά.

Ενισχύστε Το Ανοσοποιητικό Σας Σύστημα

Εάν πρόκειται να υποβληθείτε σε συμβατική θεραπεία, πρέπει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας. Πρέπει επίσης να καθαρίσετε τα εναπομείναντα κύτταρα μετά τη θεραπεία και, στη συνέχεια, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ώστε ο καρκίνος να μην επανεμφανιστεί. 

Εάν πρόκειται να ακολουθήσετε μια εναλλακτική οδό θεραπείας ενώ έχετε χρόνο, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος είναι η δουλειά #1. Πολλά κεφάλαια στο Πώς να νικήσετε τον καρκίνο του προστάτη σας δείχνουν πώς να το κάνετε αυτό.

Αλκαλοποιήστε Το Εσωτερικό Σας Περιβάλλον

Τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ όξινα και ο καρκίνος δεν μπορεί να ζήσει σε αλκαλικό περιβάλλον. Μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο του pH σας με δοκιμαστικές ταινίες από το φαρμακείο ή το κατάστημα υγιεινής διατροφής. Θα πρέπει να είναι πάνω από 7,0, κατά προτίμηση στο εύρος 7,2 έως 7,4. 

Εάν το εσωτερικό περιβάλλον του σώματός σας είναι όξινο, διευκολύνει πολύ τον καρκίνο να αναπτυχθεί και να δώσει μεταστάσεις. Ο καρκίνος του προστάτη συχνά δίνει μεταστάσεις στα οστά, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο να τον νικήσουμε.

Δώστε Περισσότερο Οξυγόνο Στα Κύτταρα Σας

Ο καρκίνος μισεί το οξυγόνο. Στο εργαστήριο, όταν κάνουν ένα πείραμα όπου θέλουν τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν γρήγορα, απλώς μειώνουν το οξυγόνο. Όταν θέλουν να σταθεροποιήσουν το πείραμα, αναστρέφουν το οξυγόνο. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα σας.

Το Titan Gel Gold μπορεί να οξυγονώσει καλύτερα τα αγγεία του πέους, όχι όμως να προστατέψει από την δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο σώμα. Μην συγχέετε την αύξηση της libido με συμπεριφορές του σώματος που αφορούν σοβαρές παθήσεις και μην δοκιμάζετε συμπληρώματα ή τζελ, αν δεν είσαστε σίγουροι ότι μπορεί να βλάψουν τη θεραπεία που σας έχει δώσει ο γιατρός σας.

Ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι επίσης απαραίτητος, καθώς βοηθά στην ανασυγκρότηση και ανανέωση του οργανισμού. Υπάρχουν συμπληρώματα που βοηθούν οπωσδήποτε στην ποιότητα του ύπνου, καθώς και βοηθήματα για το ροχαλητό και την άπνοια ύπνου.

Πάρτε Βιταμίνες Και Συμπληρώματα

Εάν τρώτε την Τυπική Ελληνική Διατροφή, τρώτε φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται σε εξαντλημένο χώμα, που έχουν μαζευτεί πολύ νωρίς, ώστε να μην ωριμάσουν και να χαλάσουν ενώ βρίσκονται στην αλυσίδα διανομής και μετά πιθανότατα παραψημένα. 

Ακόμα κι αν τρώτε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, βοσκήσιμο κρέας με χόρτο και νωπό γάλα, δεν μπορείτε να πάρετε τις τεράστιες ποσότητες βιταμινών και συμπληρωμάτων που χρειάζεστε για να αφήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να νικήσει έναν καρκινικό όγκο που έχει εδραιωθεί. Μια προσεγμένη διατροφή και η διατήρηση της σιλουέτας, πάντα είναι ένα επιπλέον χέρι βοηθείας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το Titan Gel Gold μπορεί να αυξήσει άμεσα την libido σας και να εκτοξεύσει την σεξουαλική σας απόδοση. Η επίδραση του όμως σταματά εκεί. Για πιο ολοκληρωμένη λήψη βιταμινών, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, και ούτε καν τον φαρμακοποιό σας. Αυτά είναι ζητήματα που απαιτούν σοβαρότητα και ώριμη αντιμετώπιση.

Τι Είναι Η Ριζική Προστατεκτομή;

Η ριζική προστατεκτομή είναι μια σημαντική επέμβαση που συνεπάγεται την αφαίρεση του αδένα του προστάτη, ενός τμήματος της ουρήθρας που διατρέχει τον προστάτη, τις σπερματοδόχους κύστεις και δεσμεύει τους αγγειακούς πόρους, μαζί, γενικά με ένα περιθώριο άλλου ιστού που περιβάλλει τον αδένα.

Η ουροδόχος κύστη πρέπει να «κουμπώσει» πίσω προς τα κάτω για να επανασυνδεθεί η ουρήθρα και δημιουργείται «αναστόμωση» σε αυτό το σημείο. Η χειρουργική επέμβαση καταστρέφει γενικά έναν από τους μυς του σφιγκτήρα που ελέγχουν την κατακράτηση ούρων.

Η Ριζική Προστατεκτομή

Μετά από αυτή την πάθηση, η ακράτεια είναι η πιο συχνή παρενέργεια, μαζί με την ανικανότητα που δημιουργείται από την αφαίρεση των στυτικών νεύρων και τον πιθανό τραυματισμό των εναπομεινάντων νεύρων, καθώς και των αρτηριών του πέους και άλλων μυών. Χρειάζεται μια αρκετά μεγάλη περίοδος ανάρρωσης πριν επανέλθουν οι κανονικές συνθήκες.

Επειδή ο προστάτης είναι αυτό που παράγει το σπέρμα, η απώλεια της ικανότητας εκσπερμάτωσης είναι δεδομένη για αυτή τη χειρουργική επέμβαση, και πιθανώς τη διουρηθρική εκτομή του προστάτη (TURP) ή τη διουρηθρική εκτομή του προστάτη (TUNA) επίσης. Αυτά γίνονται περνώντας μέσα από το άκρο του πέους και είναι πολύ λιγότερο επηρεαστικά και πολύ πιο μικρές διαδικασίες από τη ριζική επέμβαση.

Η γενική αντίληψη είναι ότι ο όρος «ριζικό» χρησιμοποιείται όταν υπάρχει καρκίνος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ανοιχτή προστατεκτομή διεξάγεται για την BPH, την καλοήθη διόγκωση του προστάτη που παρεμποδίζει την ούρηση. Καταλαβαίνω ότι η ανοιχτή προαστατεκτομή για BPH γίνεται μόνο όταν ο προστάτης έχει αυξηθεί σε ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθος και το TURP θα ήταν επικίνδυνο.

Κλείνοντας, να θυμάστε ότι για σοβαρά ζητήματα υγείας μπορεί μόνο ο γιατρός σας να δώσει θεραπεία ώστε να τα ξεπεράσετε, ενώ το Titan Gel Gold αφορά ήπιες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας, πρόωρης εκσπερμάτωσης και μειωμένης libido.