Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » 22 Tips Για Έναν Καλό Νυχτερινό Ύπνο

22 Tips Για Έναν Καλό Νυχτερινό Ύπνο

Πόσοι από εσάς εξετάζετε τη σημασία του ύπνου σε σχέση με την απώλεια λίπους, την πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών, την έλλειψη συγκέντρωσης και τη συνολική υγεία και ζωτικότητα;

Όταν κοιμόμαστε, χάνουμε την επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω μας. Αν και οι ρυθμοί των εγκεφαλικών κυμάτων αλλάζουν και σταδιακά επιβραδύνονται, ο ίδιος ο εγκέφαλος δεν κοιμάται ποτέ.

Καλός νυχτερινός ύπνος συμβουλές

Ο κιρκάδιος ρυθμός του σώματος είναι το εσωτερικό ρολόι που διασφαλίζει ότι όλες οι διαδικασίες του σώματος συμβαίνουν τη σωστή στιγμή. Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας είναι ο βραδινός ύπνος.

Ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Μας βοηθά να επαναφορτιστούμε και να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Ο βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και καλή υγεία. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει άγχος, κατάθλιψη και άλλες καταστάσεις ψυχικής υγείας.

Η σημασία του νυχτερινού ύπνου είναι γνωστή εδώ και αιώνες, αλλά πρόσφατα ευρήματα έχουν δείξει ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων ασθενειών όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Η κλενβουτερόλη ή Clenbuterol είναι μια δραστική ουσία που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τη θεραπεία του άσθματος, των διαταραχών της αναπνοής και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων. Συντέθηκε για πρώτη φορά το έτος 1910 από τον Γερμανό χημικό Otto Wacker.

Είναι επίσης γνωστή ως υδροχλωρική κλενβουτερόλη και υδροχλωρική 2-χλωρο-5-μεθυλ-4-(4-μεθυλφαινυλ)πενταν-2-όνη.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ένα φυσικό βοήθημα ύπνου που σε βοηθά να κοιμάσαι πιο γρήγορα, να κοιμάσαι περισσότερο και να ξυπνάς νιώθοντας ανανεωμένος.

Ό Ρόλος Του Ροχαλητού

Μία από τις πιο συχνές διαταραχές ύπνου είναι το ροχαλητό. Μπορεί να είναι πρόβλημα για το άτομο που ροχαλίζει, τον σύντροφό του, ακόμα και τα παιδιά του. Ο θόρυβος που δημιουργείται από το ροχαλητό μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου και να προκαλέσει προβλήματα στο άτομο που κοιμάται δίπλα στο ροχαλητό.

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ενοχλητικό για εσάς και τον σύντροφό σας. Εάν είναι αρκετά δυνατό για να σας κρατήσει ξύπνιους όλη τη νύχτα, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι ότι κινδυνεύετε να αναπτύξετε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), η οποία συχνά αναφέρεται ως «πνεύμονας του καπνιστή», επειδή το κάπνισμα βλάπτει τους αεραγωγούς. χρόνος.

Το ροχαλητό είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στον ύπνο τους. Είναι ένας πολύ ενοχλητικός ήχος, που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αγνοηθεί και για πολλούς ανθρώπους, είναι ένδειξη ότι ο σύντροφός τους μπορεί να κοιμάται ανήσυχα.

Μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα σχέσεων με τους συνεργάτες σας.

►►► Έχουμε σχετικό άρθρο που αφορά το ροχαλητό και πώς θα το αντιμετωπίσετε ΕΔΩ!

Συμβουλές Για Καλύτερο Ύπνο Τη Νύχτα

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση ή να αυξήσει τη σοβαρότητα παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και η απώλεια μνήμης.

Μόλις μία εβδομάδα στέρησης ύπνου άλλαξε τα επίπεδα ορμονών των υποκειμένων και την ικανότητά τους να μεταβολίζουν τους υδατάνθρακες.

Κατά τη διάρκεια της στέρησης ύπνου οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των ανδρών χρειάστηκαν 40% περισσότερο χρόνο για να πέσουν μετά από ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου (ομάδα καλά ξεκούραστων).

Η ικανότητά τους να εκκρίνουν και να ανταποκρίνονται στην ορμόνη ινσουλίνη (η οποία συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα) μειώθηκε κατά 30%.

Επιπλέον, οι άντρες με έλλειψη ύπνου είχαν υψηλότερες νυχτερινές συγκεντρώσεις της ορμόνης κορτιζόλης, (ορμόνη που απελευθερώνεται ως απάντηση στο στρες), και χαμηλότερα επίπεδα της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης.

Αυτά τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μιμούνται τα επίπεδα που παρατηρούνται συχνά σε ηλικιωμένους ανθρώπους και μπορεί να εμπλέκονται στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στην απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Έχοντας λοιπόν αυτό κατά νου, παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να έχετε έναν καλό ύπνο:

 1. Κοιμηθείτε αν είναι δυνατόν μέχρι τις 10.00 μ.μ. – καθώς οι περισσότερες φυσικές επισκευές στο σώμα σας πραγματοποιούνται μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ. Για παράδειγμα, η χοληδόχος κύστη απορρίπτει τοξίνες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αν είστε ξύπνιοι, τότε το συκώτι σας υπερλειτουργεί και ίσως στέλνει τοξίνες στην κυκλοφορία του αίματός σας.
 2. Καθιερώστε μια τακτική, χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο, όπως το να μουλιάσετε σε ένα ζεστό μπάνιο και στη συνέχεια να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ακούσετε χαλαρωτική μουσική. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι το μούλιασμα σε ζεστό νερό πριν από την απόσυρση για ύπνο μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση σε βαθύτερο ύπνο, αλλά θα πρέπει να γίνεται αρκετά νωρίς ώστε να μην ιδρώνετε πλέον ή να μην υπερθερμαίνεστε.
 3. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον που ευνοεί τον ύπνο, το οποίο είναι σκοτεινό, ήσυχο, άνετο, δροσερό και χωρίς διακοπές. Σχεδιάστε το περιβάλλον του ύπνου σας για να δημιουργήσετε τις συνθήκες που χρειάζεστε για τον ύπνο. Κάντε επίσης το υπνοδωμάτιό σας να αντανακλά την αξία που δίνετε στον ύπνο. Αν υπάρχει έστω και το παραμικρό φως στο δωμάτιο μπορεί να διαταράξει τον κιρκάδιο ρυθμό σας και την παραγωγή μελατονίνης και σεροτονίνης (ορμόνες που καυχιούνται για την ανάπτυξη και το ανοσοποιητικό) από την επίφυση.
 4. Αποφύγετε τις διεγερτικές δραστηριότητες πριν από τον ύπνο, όπως η εργασία, η πληρωμή λογαριασμών, η ενασχόληση με ανταγωνιστικά παιχνίδια ή η επίλυση οικογενειακών προβλημάτων.
 5. Αποφύγετε την έκθεση σε έντονο φως πριν από τον ύπνο, διότι αυτό σηματοδοτεί στους νευρώνες που βοηθούν στον έλεγχο του κύκλου ύπνου-αφύπνισης ότι είναι ώρα να ξυπνήσετε και όχι να κοιμηθείτε.
 6. Κρατήστε το φως κλειστό όταν πηγαίνετε στο μπάνιο τη νύχτα. Μόλις ανάψετε αυτό το φως θα σταματήσει αμέσως κάθε παραγωγή του σημαντικού βοηθήματος ύπνου μελατονίνης.
 7. Η κατανάλωση ενός σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες αρκετές ώρες πριν από τον ύπνο λειτουργεί για πολλούς (αλλά όχι για όλους, καθώς εξαρτάται από τον μεταβολικό τύπο). Αυτό μπορεί να παρέχει την L-τρυπτοφάνη που απαιτείται για την παραγωγή μελατονίνης και σεροτονίνης. Επίσης, φάτε ένα μικρό κομμάτι φρούτου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την L-τρυπτοφάνη να διασχίσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.
 8. Αποφύγετε τροφές στις οποίες μπορεί να είστε ευαίσθητοι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα σιταριού, καθώς μπορεί να έχουν επίδραση στον ύπνο, όπως η πρόκληση άπνοιας, η υπερβολική συμφόρηση, οι γαστρεντερικές διαταραχές και τα αέρια, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, τα δημητριακά θα αυξήσουν το σάκχαρο στο αίμα και θα αναστείλουν τον ύπνο. Αργότερα, όταν το σάκχαρο στο αίμα πέσει πολύ χαμηλά (υπογλυκαιμία), μπορεί να ξυπνήσετε και να μην μπορείτε να ξανακοιμηθείτε.
 9. Ασκηθείτε τακτικά. Είναι καλύτερο να ολοκληρώνετε την προπόνησή σας τουλάχιστον λίγες ώρες πριν από τον ύπνο. Σε γενικές γραμμές, η τακτική άσκηση διευκολύνει τον ύπνο και συμβάλλει σε πιο ήπιο ύπνο. Ωστόσο, η σποραδική άσκηση ή η άσκηση ακριβώς πριν από τον ύπνο θα δυσκολέψει τον ύπνο. Εκτός του ότι μας κάνει πιο άγρυπνους, η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης και χρειάζεται έως και 6 ώρες για να αρχίσει να πέφτει. Μια ψυχρότερη θερμοκρασία σώματος συνδέεται με την έναρξη του ύπνου.
 10. Φορέστε κάλτσες στο κρεβάτι. Λόγω του γεγονότος ότι έχουν την πιο φτωχή κυκλοφορία, τα πόδια συχνά αισθάνονται κρύο πριν από το υπόλοιπο σώμα. Μια μελέτη έδειξε ότι αυτό μειώνει το νυχτερινό ξύπνημα.
 11. Βγάλτε το ρολόι από τη μέση. Το μόνο που θα σας κάνει είναι να ανησυχείτε όταν το κοιτάτε συνεχώς… 2 π.μ…3 π.μ… 4:30 π.μ…
 12. Χρησιμοποιήστε την κρεβατοκάμαρά σας μόνο για ύπνο και σεξ για να ενισχύσετε τη συσχέτιση μεταξύ κρεβατιού και ύπνου. Είναι καλύτερο να απομακρύνετε τα υλικά εργασίας, τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις από το περιβάλλον του ύπνου. Διαβάστε σχετικά με το Titan Gel Gold και την σχέση του με τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Καλύτερο σεξ. Καλύτερος ύπνος.
 13. Η χρήση ροοστάτη στο σαλόνι και στο μπάνιο πριν από τον ύπνο μπορεί να είναι χρήσιμη.
 14. Η τήρηση ημερολογίου. Αν ξαπλώνετε συχνά στο κρεβάτι με το μυαλό σας να τρέχει, μπορεί να είναι χρήσιμο να κρατάτε ένα ημερολόγιο και να καταγράφετε τις σκέψεις σας πριν από τον ύπνο.
 15. Αποφύγετε την καφεΐνη (π.χ. καφέ, τσάι, αναψυκτικά, σοκολάτα) κοντά στην ώρα του ύπνου. Μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους, καθώς η καφεΐνη είναι διεγερτικό, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει ένα αποτέλεσμα εγρήγορσης. Τα προϊόντα καφεΐνης παραμένουν στον οργανισμό κατά μέσο όρο από 3 έως 5 ώρες, αλλά μπορούν να επηρεάσουν ορισμένους ανθρώπους έως και 12 ώρες αργότερα. Ακόμη και αν νομίζετε ότι η καφεΐνη δεν σας επηρεάζει, μπορεί να διαταράσσει και να αλλάζει την ποιότητα του ύπνου σας.
 16. Αποφύγετε τη νικοτίνη (π.χ. τσιγάρα, προϊόντα καπνού). Όταν οι καπνιστές πέφτουν για ύπνο, βιώνουν συμπτώματα στέρησης από τη νικοτίνη, η οποία προκαλεί προβλήματα στον ύπνο.
 17. Αποφύγετε το αλκοόλ κοντά στην ώρα του ύπνου. Αν και πολλοί άνθρωποι θεωρούν το αλκοόλ ηρεμιστικό, στην πραγματικότητα διαταράσσει τον ύπνο, προκαλώντας νυχτερινές αφυπνίσεις. Το αλκοόλ θα σας εμποδίσει επίσης να πέσετε στα βαθύτερα στάδια του ύπνου, όπου το σώμα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας του.
 18. Αποφύγετε τη χρήση δυνατών ξυπνητηριών. Είναι πολύ στρεσογόνο για τον οργανισμό να ξυπνάτε ξαφνικά. Αν κοιμάστε τακτικά αρκετά, θα πρέπει να είναι περιττά.
 19. Αποφύγετε να πίνετε οποιαδήποτε υγρά εντός 2 ωρών από την κατάκλιση. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα να χρειαστεί να σηκωθείτε και να πάτε στην τουαλέτα ή τουλάχιστον θα ελαχιστοποιήσει τη συχνότητα.
 20. Κοιμηθείτε σε ένα άνετο στρώμα και μαξιλάρια. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας είναι υποστηρικτικό και ότι έχετε άνετα μαξιλάρια. Κάντε το δωμάτιο ελκυστικό και φιλόξενο για ύπνο αλλά και απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα που μπορεί να σας επηρεάσουν και αντικείμενα που μπορεί να σας προκαλέσουν γλίστρημα ή πτώση αν χρειαστεί να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 21. Ακούστε λευκούς θορύβους ή CDs χαλάρωσης. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ήχους της φύσης, όπως η βροχή ή τα κύματα του ωκεανού, ή λευκό θόρυβο καταπραϋντικούς για τον ύπνο.
 22. Τα βότανα, όπως το χαμομήλι και η βαλεριάνα, θεωρούνται φυσικά χαλαρωτικά.

Επίλογος Για Το Σωματικό Βάρος

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις επιλογές που κάνετε γιατί μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή σας. Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό. Σημασία βέβαια έχει και το κατά πόσο πρόκειται για δική σας και μόνο επιλογή.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι μέσω της διατροφής και της άσκησης. Ωστόσο, όσοι έχουν δοκιμάσει αυτές τις μεθόδους μπορεί να μην είχαν επιτυχία επειδή δεν είχαν δεσμευτεί ή δεν ακολούθησαν ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος είναι μέσω της υγιεινής διατροφής και της άσκησης. Με αυξημένη επίγνωση της σημασίας αυτών των δύο μεθόδων, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να τις υιοθετήσουν ως αλλαγή τρόπου ζωής και όχι απλώς ως περιστασιακό πρόγραμμα δίαιτας.

Καλό ύπνο! 🙂