Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Clenbuterol Για Bodybuilding – Υπέρ Και Κατά

Clenbuterol Για Bodybuilding – Υπέρ Και Κατά

Το Clenbuterol είναι ένα βοήθημα καύσης λίπους που αυξάνει το μεταβολικό σας ρυθμό. Παρόλο που δεν έχει εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ, ορισμένοι αθλητές και bodybuilders χρησιμοποιούν το Clenbuterol για να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους της φυσικής τους κατάστασης.

Clenbuterol Για Bodybuilding

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το ισχυρό και επικίνδυνο φάρμακο.

Τι Είναι Η Κλενβουτερόλη;

Η κλενβουτερόλη είναι ένα φάρμακο που δεν έχει εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση στις Η.Π.Α. Σε ορισμένες χώρες, διατίθεται με ιατρική συνταγή μόνο για άτομα με άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Από το 1998, ο FDA έχει επιτρέψει την κλενβουτερόλη για τη θεραπεία αλόγων με άσθμα. Δεν επιτρέπεται για ζώα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων.

Η κλενβουτερόλη είναι μια ουσία που έχει επιδράσεις που μοιάζουν με στεροειδή και ταξινομείται ως β2-αδρενεργικός αγωνιστής. Αυτό σημαίνει ότι διεγείρει τους β2-αδρενεργικούς υποδοχείς στο λαιμό σας. Το φάρμακο βοηθά στη χαλάρωση των μυών και των πνευμόνων σας, διευκολύνοντας την αναπνοή σας εάν έχετε άσθμα ή άλλη αναπνευστική πάθηση. Μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό σας έως και 39 ώρες μετά τη λήψη του.

Clenbuterol για Bodybuilding

Ωστόσο, το Clenbuterol – που ονομάζεται επίσης clen – γίνεται κατάχρηση από αθλητές και bodybuilders για την ικανότητά του να καίει λίπος. Οι ίδιοι υποδοχείς που ενεργοποιούνται όταν λαμβάνετε κλενβουτερόλη για το άσθμα βοηθούν επίσης στην καύση του λίπους και στην αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας. Οι αθλητές που χρησιμοποιούν καθημερινά clenbuterol λαμβάνουν συνήθως 60 έως 120 χιλιοστόγραμμα την ημέρα. Συνήθως αυτό λαμβάνεται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση ή αναβολικά στεροειδή.

Κλενβουτερόλη

Η Κλενβουτερόλη αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σας μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται θερμογένεση. Μόλις αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματός σας, ο μεταβολισμός σας στη συνέχεια προετοιμάζεται για να κάψει περισσότερες θερμίδες. Δεδομένου ότι το λίπος αποθηκεύεται στο σώμα ως ενέργεια, το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις θερμίδες που έχετε ήδη αποθηκεύσει. Αυτό μπορεί να μειώσει το σωματικό σας λίπος και να μειώσει το συνολικό σας βάρος.

Επειδή το Clenbuterol είναι ένα βρογχοδιασταλτικό, ανοίγει τους αεραγωγούς σας όταν το παίρνετε. Αυτό είναι χρήσιμο για όσους πάσχουν από άσθμα. Για τους αθλητές, αυτό τους επιτρέπει να αυξήσουν την αντοχή τους έχοντας περισσότερη ροή αέρα να κινείται γύρω από το σώμα. Περισσότερο οξυγόνο είναι διαθέσιμο, ώστε να μπορείτε να αποδίδετε πιο σκληρά και καλύτερα.

Παρόλο που δεν είναι νόμιμο στην Ελλάδα, οι αθλητές και οι bodybuilders συνεχίζουν να κάνουν κατάχρηση του clen για να τους βοηθήσει να μειώσουν το βάρος και να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα. Πολλοί το βλέπουν ως εναλλακτική λύση στα αναβολικά στεροειδή – τα φάρμακα που συνήθως έρχονται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε τις ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση. Έχει τη φήμη του «μη στεροειδούς στεροειδούς» λόγω της ικανότητάς του να μιμείται τα στεροειδή. Δεδομένου ότι δεν είναι τεχνικά ένα στεροειδές, ορισμένοι αθλητές είδαν το Clenbuterol για το bodybuilding ως μια πιο «φυσική» προσέγγιση για την οικοδόμηση των μυών.

Οφέλη Από Τη Χρήση Του Clenbuterol

Παρόλο που είναι παράνομη και έχει αρκετές παρενέργειες, πολλοί αθλητές εξακολουθούν να κάνουν κατάχρηση της Clenbuterol.

 • Λιγότερες ανδρογόνες παρενέργειες. Πιστεύεται ότι η κλενβουτερόλη είναι πιο δημοφιλής από τα αναβολικά στεροειδή με τις γυναίκες bodybuilders επειδή υπάρχουν λιγότερες ανδρογόνες παρενέργειες. Τα στεροειδή προκαλούν συνήθως παρενέργειες όπως η αύξηση της τριχοφυΐας στο πρόσωπο ή η εμβάθυνση της φωνής σας. Το Clenbuterol δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί αυτές τις παρενέργειες.
 • Ταχεία απώλεια βάρους. Όπως αναφέρθηκε, το Clenbuterol λειτουργεί αυξάνοντας το μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να κάψετε λίπος. Σε μια μελέτη συμμετείχαν δύο ομάδες υπέρβαρων ανδρών που τέθηκαν στην ίδια αυστηρή δίαιτα. Στη μία ομάδα χορηγήθηκε κλενβουτερόλη και στη δεύτερη όχι. Σε διάστημα δέκα εβδομάδων, η ομάδα που έλαβε κλενβουτερόλη έχασε κατά μέσο όρο 11,4 κιλά λίπους και η ομάδα ελέγχου έχασε 8,7 κιλά λίπους.
 • Καταστολή της όρεξης. Πολλοί bodybuilders βασίζονται στο Clenbuterol πριν από μια επερχόμενη παράσταση ή διαγωνισμό για να κόψουν το επιπλέον λίπος. Μια δευτερεύουσα επίδραση αυτού του φαρμάκου είναι ότι βοηθά στην αναχαίτιση της όρεξής σας, ώστε να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες. Ωστόσο, δεν βιώνει κάθε άτομο αυτό το αποτέλεσμα.

Κίνδυνοι και Παρενέργειες

Πολλοί αθλητές και bodybuilders χρησιμοποιούν το Clenbuterol για τα οφέλη του, αλλά υπάρχουν αρκετές επικίνδυνες παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζετε. Η υπογονιμότητα μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση για τους άνδρες, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνδρες για να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν τη γονιμότητά τους.

Το Titan Gel Gold είναι ένα προϊόν που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους άνδρες που έχουν διαγνωστεί με ανδρική υπογονιμότητα. Με αυτό το προϊόν, μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους και να διευκολύνουν τη σύλληψη ενός παιδιού.

Ορισμένες από τις πιο συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

 • Αίσθημα παλμών της καρδιάς
 • Τρόμος
 • Αυξημένος καρδιακός ρυθμός (ταχυκαρδία)
 • Μειωμένο κάλιο στο αίμα (υποκαλιαιμία) Υψηλό σάκχαρο στο αίμα (υπεργλυκαιμία)
 • Άγχος
 • Ταραχή
 • Εφίδρωση
 • Καρδιακή ανακοπή
 • Αίσθημα ζέστης ή θερμότητας
 • Αϋπνία
 • Μυϊκές κράμπες

Είναι πιο πιθανό να έχετε αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα εάν λαμβάνετε υψηλότερες δόσεις κλενβουτερόλης για να επιτύχετε τα αποτελέσματα απώλειας βάρους. Δεδομένου ότι αυτό το φάρμακο παραμένει στον οργανισμό σας για αρκετό χρονικό διάστημα, μπορεί να έχετε παρενέργειες από μία έως οκτώ ημέρες.

Με τόσες πολλές τάσεις απώλειας βάρους, μπορεί να είναι δύσκολο για εμάς να γνωρίζουμε τι είναι σωστό για εμάς. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το σώμα και ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να χάσετε βάρος με τον σωστό τρόπο.

Σημείωση: Το Matcha Slim είναι ένα ισχυρό και φυσικό συμπλήρωμα απώλειας βάρους που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το επιθυμητό σχήμα σώματος. Περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού, στην καταστολή της όρεξης και στη μείωση της αποθήκευσης λίπους. Με το Matcha Slim, μπορείτε να δείτε αποτελέσματα εντός εβδομάδων από την έναρξη του συμπληρώματος. Είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος με ασφαλή και φυσικό τρόπο.

Μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 80% των ατόμων που έκαναν κατάχρηση Clenbuterol και είχαν σοβαρές παρενέργειες χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

► ► Μπορείτε σίγουρα να βρείτε στο DailyGoal.gr, εναλλακτικές επιλογές που είναι νόμιμες, ασφαλείς και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα επικίνδυνα συμπληρώματα της προηγούμενης γενιάς.

Οι νέοι χρήστες της κλενβουτερόλης είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν παρενέργειες από ό,τι τα άτομα που την έχουν πάρει στο παρελθόν. Εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε από αυτές τις παρενέργειες μετά τη χρήση του Clenbuterol, είναι σημαντικό να σταματήσετε αμέσως τη χρήση του και να ζητήσετε βοήθεια από γιατρό.