Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Η Ανύψωση Αναπηρικού Αμαξιδίου Σημαίνει Μεγαλύτερη Ανεξαρτησία

Η Ανύψωση Αναπηρικού Αμαξιδίου Σημαίνει Μεγαλύτερη Ανεξαρτησία

Όσοι από εμάς είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να είμαστε σε θέση να δώσουμε σωματική ικανότητα συχνά δίνουμε πολύ λίγη σκέψη στις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν για όσους έχουν μια σωματική πρόκληση. Όλο και περισσότερα ιδρύματα κάνουν αλλαγές, προκειμένου να τηρούν τους κωδικούς που καθορίζονται από τα πρότυπα προσβασιμότητας του νόμου των Ελλήνων με αναπηρίες.

Είναι απόλυτα συνηθισμένο σε αυτήν την ημέρα και εποχή να βλέπουμε ράμπες που οδηγούν σε κτίρια, μπουτόν για αυτόματες πόρτες και δημόσιοι τουαλέτες με πάγκους προσβάσιμους με αναπηρία. Αλλά η πιο πρόσφατη, πιο χρήσιμη, τροποποίηση που πραγματοποιείται από πάρα πολλά δημόσια κτίρια είναι η προσθήκη ανελκυστήρα αναπηρικής πολυθρόνας.

Πιο εύκολα θα μπορούσε τελικά κανείς να διαθέσει χρήματα για βοηθήματα για το ροχαλητό (μασελάκια δηλαδή στην ουσία) παρά για κάτι που θα διευκόλυνε πραγματικά τη ζωή του. Καταλαβαίνω ότι η άπνοια ύπνου μπορεί να είναι σοβαρό πρόβλημα υγείας, όμως σίγουρα δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα.

Ο ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων είναι ένα μηχανοκίνητο σύστημα που λειτουργεί με τη χρήση ηλεκτρικού ή υδραυλικού συστήματος που επιτρέπει στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να έχουν πρόσβαση σε περιοχές υψηλότερου επιπέδου που κανονικά θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση από σκάλες. 

Ο χρήστης μετακινεί την αναπηρική καρέκλα στην πλατφόρμα ανύψωσης αναπηρικής πολυθρόνας. όταν ενεργοποιηθεί η ισχύς, ο ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μετακινεί την πλατφόρμα στην οποία κάθεται η αναπηρική καρέκλα από τον κύριο όροφο σε έναν υψηλότερο όροφο.

Ένας ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πρόσβασης σε ένα όχημα, σε μια βεράντα ή σε οποιαδήποτε υπερυψωμένη περιοχή που δεν έχει πρόσβαση στη ράμπα. Οι ανελκυστήρες μπορούν να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή που θέλετε να εξυπηρετήσετε. ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φορητό ανελκυστήρα αναπηρικών αμαξιδίων για προσωρινές καταστάσεις εκείνες τις στιγμές που απαιτείται. 

  • Πολλά δημόσια κτίρια διαθέτουν φορητό ανελκυστήρα αναπηρικών αμαξιδίων για να καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών τους. Για ορισμένα παλαιότερα κτίρια, ειδικά, το κόστος ή η εφοδιαστική που σχετίζεται με την εγκατάσταση μεγαλύτερων ανελκυστήρων ή ράμπων μπορεί να είναι εμπόδια που είναι δύσκολο να αγνοηθούν. 
  • Μερικά παλαιότερα κτίρια έχουν μικρούς διαδρόμους και περιορισμένους χώρους που δεν επιτρέπουν την εύκολη εγκατάσταση ράμπας. Η ανύψωση αναπηρικής πολυθρόνας σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ανεξαρτησίας και εμποδίων.

Πολλοί άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν μια ξαφνική αναπηρία ή τη φροντίδα για κάποιον που έχει σωματική αναπηρία, θα εγκαταστήσουν ανελκυστήρα αναπηρικής πολυθρόνας στο σπίτι τους. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας βοηθήσει να σηκώσετε κάποιον στην μπροστινή πόρτα ενός σπιτιού στο οποίο πρέπει κανονικά να έχετε πρόσβαση από πολλές σκάλες.

Ένας ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μπορεί να αγοραστεί από οποιονδήποτε αριθμό διαφορετικών εταιρειών – μια λίστα για την οποία μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε ένα ποιοτικό προϊόν, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν για το οποίο σας ενδιαφέρει συμμορφώνεται με το ADA.